Nasz chleb powszedni

W dniu 27 października 2011 r. uczniowie klas 2 c i 3d pod opieką pań: Jadwigi Kawy, Jolanty Garbaczewskiej i Alicji Zubiak wybrali się na wycieczkę do gospodarstwa i piekarni pana Adama Bały w Grzegorzówce. W piekarni mieli okazję poznać różne rodzaje zbóż, przetworów zbożowych i pieczywa. Dzieci zobaczyły, jak powstają bułeczki, co uatrakcyjniło zwiedzanie i przybliżyło pracę piekarza. Dzieci spróbowały: pieczonych ziemniaków, chleba razowego i orkiszowego ze smalcem, masłem i serem oraz ciasteczek. Do domu zawiozły jeszcze ciepłe bułeczki i ciasteczka, które też można kupić w osiedlowym sklepie ekologicznym. Pan Bała opowiadał też o trudzie i wysiłku rolnika. Dzieci zobaczyły narzędzia i maszyny rolnicze, a także, jak wygląda pole po jesiennym zasianiu żyta. Piękna, jesienna pogoda uatrakcyjniła nam wycieczkę.




Opracowanie: mgr Jadwiga Kawa, mgr Jolanta Garbaczewska

 

Nabór 2017/2018


ePUAP

OFERTA UBEZPIECZENIA

REFORMA EDUKACJI

Spotkania z URz


Politechnika Dziecięca


Nasza szkoła bierze
udział w programie
Tenis 10 w szkole


TENIS 10 W SP25
SZKOLENIE DLA NAUCZYCIELI

Lekkoatletyka dla każdego

Program Mały Mistrz

Raport SEO

Nasza Szkoła uzyskała
wysoką ocenę
Kuratorium Oświaty
w Rzeszowie


Poczta


Logowanie

Czas trwania lekcji

NrGodz
1 7:55- 8:40
2 8:50- 9:35
3 9:45-10:30
4 10:40-11:25
5 11:45-12:30
6 12:40-13:25
7 13:40-14:25
8 14:30-15:15

PRÓBNY SPRAWDZIAN

OPERON -
raport szczegółowy
z próbnego sprawdzianu
szóstoklasistów

Certyfikat

Tak pracuje nasza szkoła

Program zajęć