OD ZIARENKA DO BOCHENKA W dniu 12 września uczniowie klas 3a i 3b (pod opieką pań: Doroty Kozioł, Ewy Tobijasz i Jolanty Garbaczewskiej) wybrali się na wycieczkę ekologiczną do miejscowości Grzegorzówka pod Rzeszowem. W piekarni pana Bały mieli możliwość obserwowania pracy piekarza. Widzieli jak powstają „świeże bułeczki”, które potem można kupić w sklepie ze zdrową żywnością. Pan Bała przedstawił uczniom historię chleba – od ziarenka do bochenka. Kolejnym etapem wycieczki było zwiedzanie gospodarstwa ekologicznego. A na zakończenie wyprawy degustacja smakowitości - chleba razowego i orkiszowego ze smalcem. Wszyscy zajadali z wielkim apetytem, a do domu zawieźli pyszne, ciepłe bułeczki.
Opracowała mgr Dorota Kozioł Zdjęcia: D. Kozioł i M. Kocur (3a)
|